Авторизация

Ще не президент: три кроки Зеленського на Банкову

Ще не президент: три кроки Зеленського на Банкову

Інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського повинна відбутися не пізніше 3 червня 2019 року. Про це говорить закон про вибори президента України.

Перше - Центральна виборча комісія повинна встановити і оголосити результати виборів не пізніше ніж на десятий день з дня повторного голосування, тобто до 1 травня включно. Секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила в коментарі LIGA.net, що точна дата оголошення результатів виборів залежить від того, коли ЦВК отримає всі протоколи від окружних виборчкомів, а також інформацію від судів, що ніхто не оскаржив результати. "Орієнтовно - початок наступного тижня", - сказала Бернацька.


У свою чергу заступник голови ЦВК Євген Радченко в коментарі ТСН повідомив, що результати виборів можуть бути встановлені 30 квітня.

Друге - результати виборів повинні бути опубліковані в газетах Голос України та Урядовий кур'єр протягом трьох днів, тобто не пізніше 4 травня.


Третє - парламент повинен призначити мінімум 226 голосами урочисте засідання, на якому відбудеться інавгурація новообраного президента. Таке засідання має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. Якщо брати граничні терміни для оголошення результатів виборів, то інавгурація Зеленського повинна відбутися не пізніше 3 червня.


Якщо парламент не зможе прийняти рішення про урочисте засідання,то дату і час проведення інавгурації визначає спікер.



"Все буде в рамках чинного закону. Я не приймаю позицію, коли хтось і якось хоче коригувати закон під політичну кон'юнктуру", - повідомив спікер Андрій Парубій на брифінгу 22 квітня.


Нагадаємо, згідно з результатами опрацювання 99% електронних протоколів, Зеленський значно випереджає чинного президента Петра Порошенка - 73,21% проти 24,46% голосів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?