Авторизация

Окружний адмінсуд Києва призупинив перейменування УПЦ МП

Окружний адмінсуд Києва призупинив перейменування УПЦ МП

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київської Митрополії УПЦ МП про скасування наказу Мінкульту, згідно з яким УПЦ МП повинна внести до свого статуту вказівку на приналежність до Російської православної церкви. Про це повідомляє прес-служба суду.

Іншими словами, суд призупинив процес перейменування УПЦ МП і інших релігійних організацій згідно з вимогами закону про свободу совісті та релігійні організації.


В Окружному адмінсуді пояснили, що задовольнили позов УПЦ МП "з огляду на те, що невжиття таких заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених або оспорюваних прав або інтересів позивача".

Крім того, вважають в суді, виконання наказу Мінкульту до вирішення справи по суті "може привести до невиправданого втручання держави в сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи".



У суді також зазначили, що до участі в справі в якості третіх осіб було залучено 265 релігійних організацій.


Раніше Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши позов Ігоря Коломойського, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку  і недійсним договір купівлі-продажу державою акцій банку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?