Авторизация

Індієць відрубав палець, проголосувавши "не за тих"

Індієць відрубав палець, проголосувавши "не за тих"

Громадянин Індії відрубав собі вказівний палець, коли зрозумів, що на загальних виборах, які проходять в країні, помилково проголосував за "неправильну" партію. Про цей курйозний випадок пише служба  Бі-бі-сі.

"Я хотів проголосувати за "слона", але помилково проголосував за "квітку", - розповів він про партійні символи, зображені на машині для голосування поряд з ім'ям кожного кандидата.


Це сталося, за його словами, через те, що на апараті для голосування "було багато різних символів" і він "заплутався". Партійні символи відіграють велику роль на виборах в Індії, тому що їх легко ідентифікувати: в деяких регіонах країни низький рівень грамотності, і люди голосують, натискаючи на символ.

За словами Павана Кумара, він хотів віддати голос за регіональну політичну силу Бахуджан самадж парті (Партія більшості народу), яка представляє інтереси далітів і інших нізкокастових груп населення.


Але замість цього індієць випадково зробив вибір на користь Бхаратія джаната партії (Індійська народна партія) - однієї з двох провідних загальнонаціональних партій країни поряд з Індійським національним конгресом.


Кумар голосував в Буландшахрі, місті на півночі Індії в штаті Уттар-Прадеш, де особливо сильні позиції Партії більшості народу.


Вказівний палець кожного виборця в Індії після голосування брудниться незмивним чорнилом.



11 квітня в Індії почалися загальні вибори, які триватимуть п'ять тижнів. Голосування за участю близько 900 млн виборців - наймасштабніша демократична процедура на планеті. Створено 1 млн виборчих дільниць, до роботи залучено понад 5 млн чиновників і співробітників сил безпеки. Для спрощення виборів вони проводяться в сім етапів, і триватимуть до 19 травня. Результати, як очікується, будуть відомі 23 травня.


21 квітня в Україні пройде другий тур виборів президента.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка