Авторизация

Аласанія пояснив, які канали зможуть показати дебати кандидатів

Аласанія пояснив, які канали зможуть показати дебати кандидатів

Дебати на Cуспільному і на стадіоні НСК Олімпійський будуть мати відкритий сигнал, тому його зможуть прийняти всі телевізійні канали. Про це заявив глава правління Національної суспыльної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія, повідомляє 112 Україна.

"Сигнал буде відкритий. Більше 20 зарубіжних каналів транслюватимуть. Сигнал відкритий ЦКУ, це такий центр, який роздає сигнали РТ, там будуть всі сигнали - зі стадіону і Суспільного. Сигнал спокійно зможуть приймати всі канали", - сказав Аласанія.


Він уточнив, що поки є певні труднощі з трансляцією зі стадіону - такі дебати розцінюються як політична агітація, тому вони повинні бути оплачені зі штабів кандидатів.

"Немає впевненості, що це просто зійде з рук. Закордонним - спокійно, а нашим - питання. У законі зазначено тільки про сигнал офіційних дебатів, там вони повинні робити це безкоштовно. Про публічну дискусію на стадіоні питання ще стоїть", - зазначив Аласанія.


Глава НСТУ вважає, що телеканали ризикують отримати штрафи від Нацради з питань телебачення і радіомовлення або від ЦВК.



Дебати на НСК Олімпійський кандидатів в президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського повинні початися сьогодні о 19:00, на Суспільному вони заплановані з 21:00 до 22:00.


9 квітня в ЦВК повідомили, що прописані в українському законодавстві норми щодо дебатам кандидатів в президенти відповідають чотирьом базовим принципам, а також пояснили, коли вибори повинні проходити і як їх повинні модерувати.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка