Авторизация

Бойовики обстріляли житлові будинки й школу в Донбасі

Бойовики обстріляли житлові будинки й школу в Донбасі

Бойовики обстріляли житлові будинки й школу в Золотому-5 Луганської області. Про це сьогодні повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил в  Facebook.

За даними звіту ОБСЄ, спостерігачі місії, в супроводі терористів на вулиці Лізи Чайкіної, 10, на західній околиці населеного пункту Золоте-5 (Михайлівка, - ред.) бачили воронку у дворі біля чотирьох метрів на північ від двоповерхового будинку і 14 розбитих вікон, близько 150 осколкових пошкоджень на стіні того ж будинку.


"На цій вулиці, в сусідньому будинку, члени патруля місії також бачили чотири розбитих вікна і близько 30 осколкових пошкоджень в стіні з південної сторони двоповерхового будинку. Мешканець будинку повідомив, що обстріл в даному районі стався 14 квітня, близько 19:20, коли він з дружиною були в своїй квартирі, на другому поверсі", - відзначили в штабі.

Чоловік додав, що жителі квартири на першому поверсі, молода сім'я з двома дочками 5 і 11 років, також знаходилися вдома. За оцінкою СММ, пошкодження двох будинків відбулися в результаті розривів гранат з автоматичного гранатомета, випущених із західно-північно-західного напрямку.


У штабі уточнили, що на вулиці Дундича 5, приблизно в 200 м на схід від вулиці Лізи Чайкіної, члени патруля місії побачили воронку у дворі, орієнтовно в 40 метрах із західного боку двоповерхового будинку. За їхньою оцінкою, воронка утворилася в результаті розриву пострілу з реактивного гранатомета типу ПГ-7, випущеного з західно-північно-західного напрямку.


Обстежуючи території, спостерігачі бачили два розбитих вікна і осколкові ушкодження ще й на південній стороні житлового будинку. Мешканець будинку 38-річний чоловік повідомив про те, що обстріл відбувся 14 квітня, близько 19:50, коли він перебував у своїй квартирі разом з дружиною і сином.


За оцінкою, всі вищевказані ушкодження утворилися в результаті розривів гранат з автоматичного гранатомета ОГ-9 або ОП-15.



"Максимальна дальність стрільби застосованого для обстрілу озброєння ОГ-9, ОП-15, РПГ-7 не перевищує 800 метрів, а позиції Збройних Сил України знаходяться на відстанях більше 2,4 кілометрів від пошкоджених будинків. На відстанях, достатніх для ураження пошкоджених будинків, знаходяться виключно бойовики", - підкреслили в штабі.


Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що країна-агресор Росія під час скай-конференції відмовилася підтримати ініціативу України про оголошення пасхального перемир'я.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка