Авторизация

МОЗ відповів Зеленському: Не поширюйте фейки

МОЗ відповів Зеленському: Не поширюйте фейки

МОЗ закликає кандидатів в президенти не поширювати фейки і дезінформацію, оскільки "вони несуть велику відповідальність перед суспільством, лідером якого хочуть стати". Так міністерство відреагувало на слова кандидата в президенти Володимира Зеленського, який в інтерв'ю виданню РБК-Україна розкритикував медреформу.

"Приймають медичну реформу... Хто взагалі питав у людей, а як ми з села доїдемо в цю лікарню? Тому що тепер швидка допомога не приїжджає, а у моєї дитини 39, а навіть якщо 37, і ця бабуся з цієї онукою, у неї серце зупиниться, до неї не їде швидка допомога, тому що у нас така реформа", - сказав Зеленський в інтерв'ю.


У МОЗ нагадали, що концепцію реформи розробили в 2014-му, а перед запуском були проведені консультації із зацікавленими сторонами - пацієнтами, лікарями, керівниками медустанов, місцевою владою та адміністраціями.

На сьогоднішній день, пише МОЗ, з 27,3 мільйонів пацієнтів, які обрали свого сімейного лікаря, 70% - задоволені ним (згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології).


Також у відомстві підкреслили, що виклики швидкої допомоги ніхто не відміняв (до наказу МОЗ про виклик швидкої від 2009-го не вносилися зміни), додавши, що трансформація системи екстреної допомоги, яку вводить уряд Володимира Гройсмана зосереджена на тому, щоб всі українці в критичному станы якнайшвидше отримали допомогу.



Крім того, МОЗ зазначив, що звернення батьків маленьких пацієнтів - це екстрений виклик, на який обов'язково приїжджає і приїжджатиме бригада швидкої.


Читайте також: "Буду лаятися з Коломойським". Інтерв'ю Зеленського - за хвилину

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка