Авторизация

У Таджикистані подорожчання інтернету виправдали користю для очей

У Таджикистані подорожчання інтернету виправдали користю для очей

З 18 квітня в Таджикистані починають діяти нові тарифи на стільниковий зв'язок і мобільний інтернет - майже вдвічі вищі за ті, які діяли раніше. У Службі зв'язку Таджикистану сподіваються, що підвищення цін на інтернет піде на користь користувачам, повідомляє Радыо Свобода.

"З підвищенням цін на інтернет люди будуть грамотно користуватися. Будуть менше грати і псувати свій зір, будуть берегти своє здоров'я", - заявив заступник голови Служби зв'язку країни Ілхом Атоєв.


Атоєв також сподівається, що люди "почнуть спілкуватися один з одним" і "читати книги".

"Зверніть увагу на молодь - голови опущені, завжди сидять в інтернеті. Вони нічого не розуміють, вони заходять в віртуальний світ і назад не повертаються. Люди почнуть спілкуватися один з одним, читати книги", - сказав він.


Нові тарифи становитимуть 63 сомоні ($6,7) замість 30-35 сомоні за 1 гігабайт.


В антимонопольній службі країни назвали рішення про підвищення тарифів правильним.



У минулому році влада Таджикистану заборонила продаж смартфонів без сертифіката від державної Служби зв'язку, а вартість сім-карт збільшилася до 250 сомоні. На початку цього року вступили в силу нові правила для оформлення сім-карт - на біометричні паспорти з дактилоскопічними даними громадян. У Службі зв'язку пояснили це заходами "із запобігання тероризму й екстремізму".


Службою зв'язку при уряді Таджикистану керує Біг Сабур, близький родич президента країни Емомалі Рахмона. Син Сабура одружений з однією з дочок президента.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?