Авторизация

Хто бреше - у Зеленського чи Мін'юст США: скріни угоди про лобізм

Хто бреше - у Зеленського чи Мін'юст США: скріни угоди про лобізм

Записи в архіві документів Мін'юсту США звинувачують у брехні штаб кандидата в президенти Володимира Зеленського: ті раніше заявили, що не наймали американську компанію Signal Group Consulting для лобіювання іміджу політика, а повідомлення Радіо Свобода про це назвали "черговою хвилею дезінформації".

Про те, що контракт штабу Зеленського з Signal Group Consulting знаходяться у відкритому доступі, першим повідомив нардеп  Мустафа Найєм, виклавши частину скринів з виділеними місцями в документі, де йдеться про кандидата і домовленість.


У записі йдеться про те, що за контрактом лобісти за $60 000 зобов'язуються "to elevate the profile of Volodymyr Zelenskiy - Servant of the People", тобто "підняти авторитет Володимира Зеленського - Слуги народу".

Натисніть, щоб збільшити:











Договір укладено безпосередньо Зеленським, чия адреса вказана як "вул. Велика Васильківська, другий поверх ТРЦ Олімпійський.


Повністю з документом можна ознайомитися на сайті Мін'юсту США (формат PDF).


Скрін з Facebook штабу Зеленського:




З 1938 року закони США зобов'язують лобістських компаній, які обслуговують іноземця, повідомити про це уряду, в тому числі, ПІБ клієнта, вартість контракту й його предмет.



Як зазначив Найєм, ця компанія входить в лобістську структуру Wiley Rein, яка з 2013 року обслуговувала інтереси лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко  і її чоловіка Олександра.


"Нічого екстраординарного в співробітництві з лобістами немає. Питання можуть бути тільки до походження коштів, з яких оплачуються послуги лобістів. В даному випадку сума не настільки велика, щоб публічно від неї відхрещуватися", - підсумував нардеп.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?