Авторизация

Опитування: Скільки українців за дебати Порошенка й Зеленського

Опитування: Скільки українців за дебати Порошенка й Зеленського

68,7% українців хотіли б, щоб дебати між кандидатами в президенти  Петром Порошенком і Володимиром Зеленським відбулися напередодні другого туру виборів. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов'язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов'язковими.


Чверть українців - 24,7% переконані, що дебати не потрібні, а 6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати.

50,6% українців вважають, що в разі участі в дебатах Зеленського він буде щирим на них, не вважають так - 28,4% (ще 21% не визначились або відмовилися відповідати).


Читайте також: У другому турі у Зеленського 48,4%, у Порошенка 17% - опитування КМІС


"Зате в разі участі Порошенка 19,3% вважають, що він буде щирим на дебатах, не вважають так - 63,1%, не визначились або відмовилися відповідати - 17,7%", - уточнили соціологи.


14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їх вибору: вони визначаться, за кого голосувати саме на підставі результатів дебатів.


"Ще 25,3% стверджують, що результати дебатів є скоріше важливими для них: вони будуть враховувати результати дебатів, але є й інші важливі питання, на підставі яких приймається рішення, за кого голосувати в другому турі. 51,3% респондентів відповіли, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати. Ще 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати", - кажуть соціологи.


З 9 по 14 квітня 2019 року КМІС провів всеукраїнське опитування, використовувався метод особистого інтерв'ю. Було опитано 2004 респондентів, які проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України, крім тимчасово окупованого Криму і Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,8%.



Другий тур виборів відбудеться 21 березня 2019 року.


15 квітня 2019 року директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна заявила, що дебати потрібні "для того, щоб трошки включити голову".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?