Авторизация

Глава ЦВК: Закони про вибори застаріли,не відповідають реальності

Глава ЦВК: Закони про вибори застаріли,не відповідають реальності

Український закон про вибори президента - дуже старий і його норми в цілому не відповідають тому, що сьогодні відбувається. Про це заявила глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає Укрінформ.

Норми закону, уточнює вона, не дають можливості реагувати на деякі речі. Останній раз зміни до нього вносилися в 2014-му, напередодні позачергових президентських виборів.


Також, за її словами, застарів і закон про вибори народних депутатів.

Глава ЦВК вказала на ще одну проблему при роботі комісії - процедура для закупівель через тендер, передбачена законом. За її словами, процедура через систему Prozorro повністю не підходить в такому вигляді для виборчого процесу, з огляду на терміни, швидкоплинність виборчого процесу й залучення великої кількості громадян до роботи в окружних виборчих комісіях, які не мають ні найменшого розуміння процедур державних закупівель.



Сліпачук передбачає, що це питання має бути вирішене напередодні парламентських виборів, оскільки тоді навантаження буде ще більше, що підвищить ризики зриву публічних закупівель, а це - "неприпустимо".


15 квітня в ЦВК повідомили, скільки бюлетенів передали українцям за кордон для голосування у другому турі президентських виборів

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка