Авторизация

Соціал-демократи розкритикували Меркель за зустріч з Порошенком

Соціал-демократи розкритикували Меркель за зустріч з Порошенком

Зовнішньополітичний представник Соціал-демократичної партії Німеччини, яка разом з ХДС/ХСС входить в правлячу коаліцію, Нільс Шмід розкритикував канцлера ФРН  Ангелу Меркель за її зустріч з чинним президентом України і кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це політична помилка, і дивує, що пані Меркель зустрілася з Порошенком за півтора тижні до виборів (в Україні, - ред.), - заявив Шмід виданню Der Spiegel.


Він вважає, що таким чином "виникло враження односторонньої підтримки".

За його словами, було б краще, якби Меркель зустрілася також з іншим кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським, як це зробив президент Франції Емманюель Макрон.


"Хоча Зеленський нам в Німеччині і не дуже відомий, і ми до сих пір добре співпрацювали з Порошенком, Зеленський також чітко висловився щодо проєвропейського курсу України, зосереджуючись на боротьбі з корупцією та об'єднанні країни", - зазначив Шмід.


Днями Шмід зустрічався в Києві з політичним консультантом Зеленського Дмитром Разумковим. "Наближення до політичного НЛО: у той час як Петро Порошенко нам добре відомий, я зустрівся з Дмитром Разумковим, керівником передвиборної кампанії Володимира Зеленського", - написав зовнішньополітичний представник німецьких соціал-демократів в Twitter.



Він зазначив "чітку проєвропейську спрямованість" і "фокус на боротьбу з корупцією" команди Зеленського.


12 квітня в ході зустрічей Порошенка з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини глава української держави отримав підтвердження готовності партнерів до проведення зустрічі в нормандському форматі на вищому рівні.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?