Авторизация

У Зеленського розкрили, чи підуть на переговори "з Донбасом"

У Зеленського розкрили, чи підуть на переговори "з Донбасом"

У кандидата в президенти Володимира Зеленського не збираються вести переговори з ватажками бойовиків гібридної російської армії в Донбасі, якщо він виграє в другому турі виборів глави держави. Про це Бі-бі-сі Украина розповів політтехнолог кандидата Дмитро Разумков.

Відповідаючи на питання, чи буде потенційний президент вести переговори з окупаційними адміністраціями РФ в Донбасі, штабіст Зеленського заявив, що "ми такі переговори, звичайно, не ведемо".


"Вести переговори або тиснути треба на тих, хто може приймати рішення. Так звані адміністрації "ДНР" і "ЛНР" не є суб'єктами переговорного процесу, а лише об'єктами. Адже всі ключові рішення приймаються в РФ. Це "балакучі голови", які приїжджають до Мінська, озвучують там якісь тези, але на прийняття рішень ніяк не впливають. Тому переговори з ними - це, м'яко кажучи, є малоефективним", - пояснив він.

Якщо захопленим Росією районам Донбасу "дати автономію", то в такому форматі на цих територіях не буде відновлена ​​українська влада, каже представник Зеленського.


"Ми фактично отримаємо те, що і сьогодні, - можливо, з меншою кількістю вогню", - додав він, нагадавши, що їх кандидат "окреслив червоні лінії, за які він не перейде: ніколи не будемо здавати в оренду, дарувати або продавати свої території (а Крим і Донбас - це територія України), так само, як і своїх людей".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка