Авторизация

Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальну справу проти Труби

Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальну справу проти Труби

Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом можливих незаконних дій директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.

До суду надійшла скарга про бездіяльність уповноважених осіб НАБУ, а саме - про невнесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


У скарзі йшлося про те, що заявник подав в НАБУ заяву про кримінальні правопорушення, вчинені директором ДБР, його першим заступником та трьома іншими чиновниками за ст. 111 (державна зрада), ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Суд виявив, що відомості про вчинення кримінальних злочинів в ЄРДР внесені не були.


"Заявник просив зобов'язати уповноважену особу НАБУ внести в ЄРДР зазначені ним відомості, а також зобов'язати надати виписку з ЄРДР і вручити пам'ятку про права та обов'язки потерпілого. Вислухавши заявника, дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає задоволенню", - свідчить постанова суду.



В кінці березня Труба повідомив, що Верховна Рада блокує повноцінний запуск ДБР.


До цього, 29 січня, Труба заявляв, що співробітники бюро розслідують 3417 кримінальних проваджень.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?