Авторизация

"Прощалися з життям": окупанти били активістів під час затримання

"Прощалися з життям": окупанти били активістів під час затримання

Кримськотатарський активіст Ремзі Бекіров розповів, що його жорстоко били під час затримання. Про це він сказав своєму адвокату Едему Семедляэву, повідомляє Кримська солідарність.

Адвокат уточнив, що Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова жорстоко побили, вивезли в ліс, відібравши їх гроші і особисті речі.


"Ремзі Бекіров розповів, як і де його затримали. 27 березня о 21:00-22:00 в місті Аксай, в кафе. Вони були втрьох: Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов і Владлен Абдулкадиров. Чоловік 10-15 зайшли, відразу повалили і почали бити. В основному били по ногах, наказу не було бити по голові", - зазначив адвокат.

Він додав, що Аріфмеметова били по голові, і він втратив свідомість. "Але його швидко до тями привели. У Ремзі був з собою рюкзак з змінним одягом і 46 000 рублей. Після цього він ці гроші не бачив. У протоколі затримання це все вказав і просив, щоб повернули ці кошти його дружині... Хлопці вже були готові прощатися з життям - додав Семедляев.


Читайте також: Окупанти женуть з Криму єдину церкву ПЦУ - заява


Він уточнив, що після цього, їх везли до Тимашевська в наручниках, застебнутими ззаду спини. "В дорозі чули на свою адресу постійні погрози, образи. Потім в Тимашевськ приїхали співробітники ФСБ з Сімферополя, пересадили їх у інший автомобіль і десь о 07: 00-08:00 ранку, 28 березня, вони були вже в Сімферополі", - додав адвокат.


За його словами, в Сімферополі був допит, пред'явлення звинувачення, суд, обрання запобіжного заходу і ввечері відвезли їх в СІЗО, де теж чули образи на свою адресу.


"Їх погодували о 22:00 28 березня, тобто, добу вони нічого не їли. Єдине, кілька разів була можливість попити води. У наручниках читали намаз. 29 березня о 08:00, всіх 23 заарештованих кримських татар завантажили в автозаки. Уже в аеропорту вони зрозуміли, що їх привезли в аеропорт. Потім їх посадили в великий літак. Куди їх везуть - їм не сказали. Тільки лише коли вийшли з літака, вони зрозуміли, що знаходяться в Ростові-на-Дону", - розповів адвокат.



Всіх в автозаках розвезли по ізоляторах. Утримується Бекер в двомісній камері, умови утримання стандартні, прогулянка один раз в день протягом години.


27 березня в декількох селищах в районі Сімферополя окупанти проводять близько 25 одночасних обшуків в будинках українців, зокрема активістів правозахисної групи "Кримська солідарність" - блогерів, стримерів, правозахисників або просто небайдужих людей. На даний момент відомо про 20 затриманих. Україна звернулася з вимогою до ЄС.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка