Авторизация

Це будуть не теледебати, а передвиборна агітація - ЦВК

Це будуть не теледебати, а передвиборна агітація - ЦВК

Зустріч на НСК Олімпійський в Києві кандидатів на пост президента  Петра Порошенка і Володимира Зеленського  може бути формою передвиборної агітації, а не теледебатами, і тому повинна оплачуватися з їх фондів. Про це сказав заступник Центральної виборчої комісії Євген Радченко, передає Укрінформ.

"Те, про які дебати йдеться в постанові ЦВК, - це стаття 62 закону (про вибори президента України - ред.). Дебати, про які говорять зараз два кандидата, це трохи не та стаття закону", - заявив він.


За словами Радченка, відповідно до закону, дебати кандидатів проводяться на Суспільному телеканалі і оплачуються з державного бюджету. А те, що запропонував Зеленський, є формою агітації, прописаної в статті 58 закону про вибори президента (проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій - ред), і має оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

"Можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати. 62-а стаття закону і постанови ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 пункт 3 статті 58 закону. Оце різниця", - додав заступник голови ЦВК.


Він нагадав, що до моменту оголошення ЦВК другого туру виборів агітація кандидатів на пост президента заборонена.



Раніше чинний президент викликав Зеленського на дебати. Той через кілька днів тиші покликав главу держави на НСК Олімпійський, поставив кілька скандальних умов і "дав 24 години на відповідь". Порошенко, заявивши, що дебати - це не шоу, несподівано погодився.


Глава правління UA:Суспільне Зураб Аласанія сказав, що компанія починає переговори щодо дебатів. До цього прес-служба компанії повідомила, що технічна можливість для проведення дебатів на НСК існує.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?