Авторизация

У штабі розповіли, що Порошенко хотів сказати про Коломойського

У штабі розповіли, що Порошенко хотів сказати про Коломойського

Кандидати в президенти не повинні висувати умови для дебатів, тому "пасаж про Коломойського" з вчорашнього звернення Петра Порошенка викреслили. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер передвиборного штабу Порошенко Олег Медведєв, відповідаючи на питання, чи буде президент вибачатися за слова про "маріонетку Коломойського".

Він зазначив, що вчорашнє звернення Порошенка готувалося дуже ретельно, "зважувалося кожне слово".


"Було багато різних варіантів текстів... Це особисте і принципове рішення Порошенка - погодитися йти на стадіон. Була дискусія, було багато голосів проти", - зазначив він.

За його словами, стадіони "непридатні для політики", тому що асоціюються з диктаторами - наприклад, Гітлер проводив з'їзд нацистської партії, в Латинській Америці на стадіонах розстрілювали супротивників диктаторських режимів. Але з поваги до виборців  Зеленського, зазначив він, президент погодився.


Медведєв зазначив, що в одному з варіантів вчорашнього звернення планувалося підняти питання про "маріонетку", і приблизно процитував текст: "Якщо Володимир Зеленський не отримував 41 млн доларів від структур Коломойського, якщо Зеленський не користується його транспортом, його адвокатами, його охороною, якщо Зеленського сім років розкручує не канал Коломойського - тоді вибачте, тоді вибачте".


Але в фінальний текст ці слова не потрапили з двох міркувань: по-перше, звернення повинно було бути коротким, по-друге, принципова позиція штабу полягає в тому, що з дебатів не може бути ніяких політичних умов, це передбачено законом.



"Якби ми, умовно кажучи, не хотіли проводити дебати, ми теж могли б скласти досить довгий список, за що мав би вибачитися Зеленський. Ми б могли сказати: нехай він вибачиться за те, що назвав Україну порноактрисою з німецьких кінофільмів. За то, що назвав Томос термосом... За його принизливі жарти ще в ті часи, коли він гастролював в Москві і постійно жартував над безглуздими хохлами", - зазначив Медведєв, згадавши також про жарти 95-го Кварталу про Беркут і протестуючих під час Майдану.


Раніше Порошенко викликав Зеленського на дебати. У його штабі відповіли, що не бачать в цьому сенсу. Однак через кілька днів Зеленський покликав главу держави на НСК Олімпійський, поставивши кілька скандальних умов. Порошенко, заявивши, що дебати - це не шоу, погодився.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?