Авторизация

Про позицію Зеленського щодо РФ знають 18% виборців - опитування

Про позицію Зеленського щодо РФ знають 18% виборців - опитування

Українські виборці недостатньо обізнані про пропозиції кандидатів Петра Порошенка та Володимира Зеленського щодо ключових суспільних проблем, особливо це стосується виборців Зеленського. Такими є результати соцопитування, проведеного фондом Демократичні ініціативи спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Зокрема, пропозиції щодо встановлення миру в Донбасі добре відомі лише 20% виборців Зеленського і 40% виборців Порошенка.


Пропозиції щодо політики стосовно Росії добре відомі 18% виборців Зеленського і 51% виборців Порошенка.

Про пропозиції щодо реформи збройних сил знають 10% виборців Зеленського і 48% виборців Порошенка.


З пропозиціями щодо європейської інтеграції знайомі 22% аудиторії Зеленського і 61% - Порошенка.


Плани щодо вступу в НАТО відомі 16% виборців Зеленського і 62% - Порошенка.


Найменше виборці обізнані про можливі кадрові призначення обох кандидатів. Вважають, що добре знають про це, тільки 18% виборців Зеленського і стільки ж виборців Порошенка.


Пропозиції своїх кандидатів щодо реформування судів і правоохоронних органів знають 14% виборців Зеленського і 28% виборців Порошенко.


Польовий етап дослідження тривав з 20 по 26 березня 2019 року. Всього було опитано 1600 респондентів у всіх областях України, крім Автономної Республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на територіях, контрольованих Україні.


Статистична похибка (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,7% для показників близьких до 50%, 3,2% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 10%, 1,7% - для показників близьких до 5%.



Фінансування опитування здійснено в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.


Нещодавно Зеленський відповів на питання журналістів, що він скаже главі РФ Володимиру Путіну, якщо стане президентом і зустрінеться з ним.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?