Авторизация

НАБУ проводить обшуки у фігурантів розслідування в Укрборонпромі

НАБУ проводить обшуки у фігурантів розслідування в Укрборонпромі

Національне антикорупційне бюро сьогодні, 7 березня проводить обшуки у у Олега і Ігоря  Гладковських і Андрія Рогози, які фігурують у розслідуванні корупційних схем в Укроборонпромі. Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив на брифінгу.

Він нагадав, що за матеріалами журналістського розслідування НАБУ зареєструвало два кримінальні провадження.


"Сьогодні в рамках одного з них було проведено ряд обшуків, близько 20, в тому числі за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози і інших громадян", - повідомив Ситник.

За його словами, зараз слідчі дії тривають.


Ситник зазначив, що розслідування проводяться з самого початку, оскільки даних про листування, які оприлюднили журналісти, у НАБУ не було. Він також прокоментував звинувачення в тому, що НАБУ нібито вже два роки знало про факти, викладені в журналістському розслідуванні і не реагувало. "Насправді це не так", - підкреслив Ситник.


За його словами, один з депутатів продемонстрував лист військової прокуратури, яким матеріали були направлені в НАБУ. Він підкреслив, що в бюро справа була направлена ​​в повному обсязі, а з матеріалів провадження, яке знаходиться в ГПУ, були виділено лише 87 сторінок, які передали НАБУ.


Відповідаючи на питання, чи фігурував Гладковський як учасник незаконних схем в тій частині матеріалів 2017 року, яку їм передали з ГПУ, Ситник сказав: "У тих матеріалах... достатніх підстав для оголошення підозри пану Гладковському не було".



Сьогодні вранці повідомлялося, що зарештований Владислав Бельбас - керівник державного підприємства Спецтехноекспорт, яке входить в Укроборонпром.


4 березня НАБУ затримало чинного і колишнього директорів Спецтехноекспорту і ще трьох екс-чиновників за підозрою в розтраті $2,23 млн дол. Було названо імена. Це сталося на тлі резонансного скандалу з розслідуванням розкрадань в ОПК.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка