Авторизация

Тепер можна встановити ознаки незаконного збагачення - НАЗК

Тепер можна встановити ознаки незаконного збагачення - НАЗК

Встановити ознаки незаконного збагачення в деклараціях чиновників за 2015-2018 роки тепер стало неможливо. Про це заявили в прес-службі Нацагентства з питань запобыгання корупції, коментуючи рішення Конституційного суду про визнання неконституційним ст. 368-2 Кримінального кодексу.

"Агентство позбавлене можливості встановлювати ознаки незаконного збагачення в рамках започаткованих в цьому році 500 повних перевірок декларацій", - відзначили в НАЗК.


За словами голови відомства Олександра Мангула, Нацагентство розглядає дві можливі моделі врегулювання цього питання з урахуванням позиції КСУ.

Незаконне збагачення може бути визначено як:


- збільшення в значному розмірі, що перевищує його дохід, активів у власності у особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;


або


- придбання майна, збільшення вартості цього майна особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яке значно перевищує законні доходи цієї особи, якщо ці дії вчинені без підстав, встановлених законом, іншими правовими актами або угодами.


Читайте думка: Однобока правосвідомість. На підтримку рішення КСУ


26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. LIGA.net опублікувала повний список народних депутатів, які підписали в 2017 році представлення, на підставі якого суд прийняв таке рішення, а також список суддів, які виступили "за". Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що антикорупційна стаття спочатку була "мертвою".



Вчора Порошенко заявив, що внесе в Раду новий законопроект, який врахує висновки КСУ, і що "нова редакція закону буде виписана так, що і комар носа не підточить". Через добу такий документ було внесено. Його тут же розкритикували.


Реклама

Читайте думка: Стаття про незаконне збагачення: КСУ повернув всіх на вихідну

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка