Авторизация

Чи можна "стерти" коліна під час бігу: пояснює Уляна Супрун

Чи можна "стерти" коліна під час бігу: пояснює Уляна Супрун

Коліна не стираються під час бігу, а фізична активність в цілому, навпаки, покращує стан суглобів. Про це в Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Пошкодження колін зазвичай має на увазі руйнування хряща. Це називається в медицині остеоартрит або остеоартроз - дегенеративне захворювання суглоба, що вражає не тільки хрящову тканину, але і кістку, зв'язки, сухожилля і м'язи.


У той же час, через специфіку бігу, часто здається, що цей вид активності може бути руйнівним, особливо, для людей, які бігають на довгі дистанції. Однак дослідження говорять про інше, зазначає Супрун.
Реклама

В одному з досліджень доведено, що серед марафонців страждають остеортрітом в два рази менше, порівняно з людьми, які не займаються бігом. Супрун також повідомляє, що вчені не виявили збільшення вираженості колінного остеоартриту у бігунів на довгі дистанції порівняно з контрольною групою, яка не займалася бігом. Дослідження проводили протягом восьми років.



Більш того, помірна регулярна фізична активність має захисний ефект для суглобів. Якщо порівнювати бігунів з людьми, які ведуть сидячий спосіб життя, то у останніх ризики порушення хряща - вище.


26 лютого Супрун розповіла, для чого організму білок і в яких дозах його потрібно отримувати.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?