Авторизация

Закриття справ, брехня в деклараціях: наслідки рішення КСУ

Закриття справ, брехня в деклараціях: наслідки рішення КСУ

Декриміналізація незаконного збагачення означатиме повну амністію для всіх чиновників, а значить - практично нівелює всю антикорупційну реформу в Україні. Про це йдеться в заяві організації Transparency International у зв'язку з рішенням Конституційного суду визнати неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення.

"Більш того, всі суб'єкти е-декларування отримають індульгенцію на сумнівне майно, придбане за останні два з половиною роки... Цілком законним може виявитися майно чиновників, вартість якого на мільйони гривень перевищує офіційні доходи...", - йдеться в повідомленні TI.


В організації також підкреслюють, що брехня в деклараціях тепер буде безкарною. Декріміналазація незаконного збагачення порушує міжнародні зобов'язання України.

За даними TI, рішення суду призведе до закриття щонайменше 50 справ проти підозрюваних в корупції топ-чиновників, які зараз розслідує НАБУ, а також до закриття справ, які зараз в судах.


Розслідування, які веде НАБУ про незаконне збагачення. Звіт за друге півріччя 2018-го (натисніть, щоб збільшити):




 

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. LIGA.net  опублікувала повний список народних депутатів, які підписали в 2017 році представлення, на підставі якого суд прийняв таке рішення, а також список суддів, які виступили "за".


Читайте також: Конституційний дефолт: економічні наслідки рішення КСУ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?