Авторизация

YouTube за скаргою РФ вимагає від українського ЗМІ видалити відео

YouTube за скаргою РФ вимагає від українського ЗМІ видалити відео

Юридичний відділ YouTube на підставі скарги Роскомнагляду вимагає від українського інформаційного агентства Центр журналістських розслідувань видалити зі свого каналу відео-репортаж про кримського політв'язня Еміра-Усейна Куку. Про це йдеться в листі Мінінформполітики адміністрації YouTube і Google, опублікованому в  Facebook  заступником міністра інформполітики Еміне Джеппар.

Згідно з листом, 4 лютого Центр журналістських розслідувань отримав лист від YouTube з вимогою видалити відео. YouTube мотивував свою вимогу тим, що отримав скаргу від Роскомнагляду про те, що в ролику нібито містяться "заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності...", що є порушенням російського законодавства.



Мінінформполітики України спростовує, що подібне міститься в зазначеному відео і просить адміністрацію YouTube і Google не вживати ніяких заходів.


У міністерстві відзначили, що ролик, який вимагає видалити YouTube, присвячений порушенням прав людини в Криму з боку окупаційної російської влади. Саме цим, на думку української сторони, пояснюється бажання РФ видалити відео.


Крім того в міністерстві звернули увагу, що робота українських ЗМІ не може підпадати під юрисдикцію РФ.



Джеппар вважає інцидент "втручанням, політизацією і спробою використовувати корпорацію Google і її дочірню компанію YouTube в своїх політичних цілях". Про це вона написала в Facebook.


Раніше Роскомнагляд заявив, що на сайті Російської служби ВВС виявлено матеріали, "які транслюють ідеологічні установки міжнародних терористичних організацій".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка