Авторизация

У Порошенка та Зеленського - паритет за симпатіями: опитування

У Порошенка та Зеленського - паритет за симпатіями: опитування

Соцопитування групи Рейтинг в середині-кінці грудня про те, за кого проголосували б українці в 1-му турі президентських виборів "в найближчу неділю", показало, що у чинного глави держави Петра Порошенка і Володимира Зеленського однаковий рівень симпатій виборців як серед усіх опитаних, так і серед тих, хто має намір голосувати.

Ці дані, уточнимо, - на кінець 2018 року, тобто до появи новин про бізнес Зеленського в РФ і оголошення про те, що Порошенко буде брати участь у виборах.


Читайте також: Соціологи Рейтингу змоделювали 2-й тур виборів президента

Лідером виборчих перегонів як і раніше залишається Юлія Тимошенко від партії Батьківщина (13% голосів від усіх опитаних і 16% - від тих, хто збирається йти на дільниці).


Відповідні рейтинги Порошенка і Зеленського у обох такі - 9% (11%).








Від трійки лідерів відстали Юрій Бойко — 7% (9%), Анатолій Гриценко — 7% (8%) і Олег Ляшко — 6% (7%).


Розподіл симпатій за віком виборців і регіонами (натисніть, щоб збільшити):





Реклама

При моделюванні пар другого туру Порошенко, стверджують соціологи Рейтингу, програє всім опонентам, крім Бойка - з ним в парі у нього паритет.


Тимошенко перемагає у всіх парах, однак із Зеленським і Гриценком у неї при цьому розрив невеликий - 24% за неї проти 23% за Зеленського і 23% за неї проти 21% за Гриценка відповідно.


Читайте також: ЗМІ порівняли прогнози соціологів і результати минулих виборів


При цьому виборець, який симпатизує Порошенку, судячи з опитування, найактивніший серед симпатиків кандидатів. 96% опитаних з тих, хто йому симпатизує, мають намір йти голосувати. У Бойка цей показник - 93%, Гриценка - 92%, Олександра Шевченка - 91%, Тимошенко і Ляшка - по 90%.


Опитування проводилося до того, як музикант Святослав Вакарчук прийняв рішення не балотуватися в президенти.











Опитування групи Рейтинг на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) проводилося серед 2400 громадян від 18 років і старше з 13 по 27 грудня 2018 року по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка - не вище 2%, охоплення респондентів - 62,7%.






Опитування фонду Демократичні ініціативи ім. Кучеріва за 19-25 грудня 2018 року показало, що до другого туру вийшли був Порошенко і Тимошенко, якби вибори "відбулися в найближчу неділю".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка