Авторизация

Скільки українців мають намір прийти на вибори: опитування

Скільки українців мають намір прийти на вибори: опитування

74% українців планують взяти участь виборах президента 31 березня 2019 року. Про це свідчать дані опитування, проведеного в грудні 2018 року соціологічною групою Рейтинг на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

В цілому 74% опитаних мають намір взяти участь в голосуванні, з них 32% мають намір зробити це "однозначно", а 42% - "скоріше" голосуватимуть.


12% відповіли, що однозначно не підуть на вибори, 5% - скоріше не підуть.




Інтерес до голосування найвищий на заході і в центрі, найменший - на сході і півдні.





Молодь у віці від 18 до 35 років найменш зацікавлена ​​в голосуванні - тільки 26% з них заявили, що "однозначно" проголосують порівняно з 37% опитаних віком від 51 року і старше.



Опитування проводилося серед 2400 громадян від 18 років і старше з 13 по 27 грудня 2018 року по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка - не вище 2%, охоплення респондентів - 62,7%. Метод - особисте інтерв'ю у респондента вдома.


Соцопитування групи Рейтинг в середині-кінці грудня про те, за кого проголосували б українці в 1-му турі президентських виборів "в найближчу неділю", показало, що у чинного глави держави  Петра Порошенка і Володимира Зеленського однаковий рівень симпатій виборців як серед усіх опитаних, так і серед тих, хто має намір голосувати.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?