Авторизация

Жириновському склали підозру - закликав розвалювати Україну

Жириновському склали підозру - закликав розвалювати Україну

Генпрокуратура склала підозру лідеру російської партії ЛДПР Володимиру Жириновському в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це пише прес-служба ГПУ.

Йдеться про події 2014 року. 20 лютого 2014-го в Росії на одному з телеканалів і 23 лютого на мітингу Жириновський закликав "приєднати" Крим і південно-східні області України до РФ.


28 лютого, будучи вже в Сімферополі і Севастополі, він публічно підбурював місцевих жителів і топ-чиновників регіону "вчинити активні умисні дії з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України".

Також Жириновський підписав і забезпечив подання 17 березня в канцелярію польського посольства в Москві листа послу із закликами до Варшави організувати/провести на заході України "референдуми" за прикладом псевдореферендума в Криму - про "передачу" окремих областей України до складу сусідніх країн, в тому числі Польщі.


20 березня він проголосував у Держдумі за "включення до складу РФ" Криму.


В Україні Жириновському загрожує до 12 років в'язниці.


У вересні 2018 року суд дозволив заочне розслідування проти Жириновського і ще двох депутатів РФ (Олексія Діденка та Михайла Дегтярьова) за підтримку терористів в Донбасі, а СБУ викликала російського лідера ЛДПР на допит. Він не прийшов.



За рахунок зібраних коштів для бойовиків (і на прохання нині знищеного польового командира Михайла Толстих на прізвисько Гіві) ці депутати РФ в 2014-2017 роках передали гібридній армії в Донбасі 6 броньовиків і позашляховиків. Частина цього автопарку використовувалася під час терактів проти ЗСУ і правоохоронців України, в тому числі на території Донецького аеропорту.


ДНР і ЛНР - терористичні організації, які захопили за підтримки Росії частину Донецької і Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються РФ, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка