Авторизация

Громадянство РФ і хабар: СБУ взяла в Донбасі великого чиновника

Громадянство РФ і хабар: СБУ взяла в Донбасі великого чиновника

Начальник Головного управління Держслужби з питань праці в Донецькій області, який нібито вимагав 1 млн грн хабара від комерсанта за зменшення суми нарахованого штрафу і "закриття очей" на роботу підприємства, отримав у 2018 році російське громадянство. Про це пише прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці стверджують, що чиновника викрили в отриманні хабара "в особливо великих розмірах" ще в серпні минулого року.


Крім цього, було встановлено, що за кілька місяців до призначення на посаду зловмисник разом з колегою, яка з січня-2018 працювала в.о. начальника ГУ Держпраці в області, відвідував територію тимчасово окупованого Криму.

"Під час цієї поїздки на непідконтрольну Україні територію він отримав громадянство РФ. Уже перебуваючи в громадянстві країни-агресора, майбутній керівник ГУ Держпраці в Донецькій області підробив документи для призначення на посаду", - підкреслили в СБУ.


Вчора, 23 січня, чиновнику повідомили про підозру по ст. 358 (підробка документів), 368 (одержання хабара) і 369-2 (зловживання впливом за хабар) КК.



На офіційному сайті відомства йдеться, що з квітня 2016 начальником ГУ Держпраці в Донецькій області є 48-річний уродженець нині тимчасово окупованого Єнакієвого Володимир Шубін. У повідомленні правоохоронців про хабар і громадянство РФ, судячи з даних СБУ, йдеться про його можливого наступника, інформації про якого на сайті немає. Т.в.о. голови обласного управління відомства зараз є Анна Зуб.


LIGA.net з'ясовує цю інформацію, новину буде оновлено.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?