Авторизация

Кремль готує три сценарії щодо виборів в Україні - розвідка

Кремль готує три сценарії щодо виборів в Україні - розвідка

Російські спецслужби отримали додатково $350 млн для втручання у вибори в Україні й підготували спеціально три сценарії розвитку подій. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив глава служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок.

"Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити $350 млн своїм спецслужбам для роботи по втручанню в вибори в Україні", - сказав Божок.


За його словами, перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання "закрити українське питання" в 2019 році.

"Закрити" означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб "ніяких кольорових революцій" в Україні більше ніколи не сталося. Для цього в Кремлі базуються на трьох сценаріях розвитку подій в Україні", - підкреслив Божок.


Він уточнив, що перший - це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів.


"У разі провалу проросійських або тих, що влаштовують Росію, сил на президентських виборах, буде застосовуватися інший сценарій, а саме - внутрішня дестабілізація чи так званий "контрольований хаос", щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль", - пояснив глава служби зовнішньої розвідки.


Божок підкреслив, що третій сценарій Кремля - ​​це військова операція. "У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, в Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України. Імовірність реалізації 2 або 3 сценаріїв дуже висока. Які плани у Путіна, не знає ніхто, крім самого Путіна", - додав Божок.



Відповідаючи на питання, на що підуть $350 млн, глава служби зовнішньої розвідки сказав: "На все - проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, для підготовки кібератак ... Завдання, що стоїть перед усіма спецслужбами Російської Федерації, - "хто завгодно, тільки не Порошенко".


23 січня 2019 року до ЦВК нагадали іншим країнам і міжнародним організаціям, які хочуть направити спостерігачів на президентські вибори, що РФ в Україні визнана державою-агресором.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?