Авторизация

"Грошей немає": в Росії школярі падають в голодні непритомності

"Грошей немає": в Росії школярі падають в голодні непритомності

Уповноважений з прав дитини в Кемеровській області РФ Дмитро Кислицин в ході своєї доповіді на сесії облради сьогодні заявив про голодні непритомності у дітей в школах регіону. Про це повідомляє російський Інтерфакс.

За словами омбудсмена, з недавніх пір до нього стали звертатися класні керівники, які помітили соціальне розшарування серед учнів, пов'язане з харчуванням.


"Одні діти у нас йдуть на обід в школах, а інші сидять в класах і не обідають. Почастішали випадки падіння дітей в голодні непритомності, що змушує турбуватися. (У батьків, - ред.) немає грошей, щоб погодувати дитину з ранку, а тим більше дати на обід ті самі 50 рублів, які дитина повинна платити за обіди. Ці випадки не поодинокі, спочатку була одна дитина, тепер покотився цілий ком", - сказав Кислицин.
Реклама

Він зазначив, що така ситуація спостерігається з учнями сільських шкіл і дітьми, яких привозять в школи з селищ.



Омбудсмен наголосив, що для вирішення питання з харчуванням він був змушений звернутися до комерційних підприємств з проханням оплачувати витрати дітей.


2 листопада 2018 року пораненій під час теракту в Керченському політехнічному коледжі 16-річній студентці Наталії Калиниченко окупаційна влада захопленого Росією Криму відмовилася виплатити компенсацію в розмірі 500 тисяч рублів (близько 210 тис. грн, - ред.).

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?