Авторизация

Супрун не виключає, що в Україні можуть оголосити епідемію кору

Супрун не виключає, що в Україні можуть оголосити епідемію кору

У МОЗ до кінця тижня буде зібрана спеціальна комісія, яка визначить, чи є в Україні епідемія кору. Про це сьогодні на брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я  Уляна Супрун, відповідаючи на питання журналістів, скільки українців мають захворіти на кір, щоб оголосили епідемію в країні.

Супрун зазначила, що існує безліч показників, за якими оголошується епідемія, і не тільки кількість хворих або смертей.


"Щоб оголосити епідемію, ми повинні скликати спеціальну комісію, яка це буде робити. Ми до кінця тижня всі юридичні документи збираємо, щоб ми могли зібрати комісію і розглянути, чи є вже епідемія", - зазначила вона.

За її словами, в разі оголошення епідемії МОЗ матиме більше повноважень для закупівлі більшої кількості вакцин, розширити список тих, хто може отримати вакцину.


Коментуючи ситуацію в Луцьку, де невакцинованих дітей не пускають до школи, чи законно це, Супрун зазначила: "Невакциновані діти не мають доступу до шкіл, оскільки закон про благополуччя населення вимагає, щоб всі діти, які ходять в школу, були вакциновані".



З 28 грудня 2018 до 18 січня 2019 кір в Україні захворіли вже 8498 чоловік - 3537 дорослих та 4961 дитина.


1 січня 2019 року в Бердичеві від кору  помер дворічний хлопчик. У 2018 році на кір захворіло понад 52 тисячі українців. На другому тижні 2019 від ускладнень кору помер житель Рівненської області, у нього не було ні одного щеплення проти кору.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка