Авторизация

ПАРЄ змінила правила: українців позбавили місць в комітетах

ПАРЄ змінила правила: українців позбавили місць в комітетах

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи змінило правила формування комітетів, що призвело до позбавлення України місць в регламентному комітеті, що працює над зняттям санкцій з РФ. Таке рішення було прийнято в понеділок, повідомляє Європейська правда.

За рішенням керівного органу ПАРЄ, в комітетах з питань регламенту та з питань обрання суддів ЄСПЛ не може бути більше двох представників кожної з держав-членів.


До сих пір в обох згаданих комітетах не було такого обмеження; їх склад формувався за пропозиціями політичних груп.

"Завдяки цьому в регламентному комітеті було четверо українців - Володимир Ар'єв, Владислав Голуб, Юлія Льовочкіна і Сергій Кіраль (перший заступник голови комітету). Цей комітет має особливе значення, оскільки відповідав за розробку змін до регламенту, які повинні були зняти санкційний тиск з РФ і відкрити шлях до повернення росіян в асамблею", - наголошується в повідомленні.


Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв зазначив, що внаслідок дискусії Бюро ПАРЄ "обнулило" перелік тих депутатів, країни яких перевищили нову квоту в два місця в комітеті.


"Було вирішено просто обнулити список, зараз у нас нуль місць в регламентному комітеті, і групи повинні висувати нових кандидатів", - пояснив він.


Також постраждали українські представники в комітаті з питань виборів суддів ЄСПЛ (чотири депутати від України).


За новими правилами втратили місця в комітетах також представники ряду інших держав.


Однак за підсумками закритої дискусії на Бюро, в якій брав участь Ар'єв, він упевнений, що зміни спрямовані саме проти України через її роботу в регламентному комітеті.



"Це здається дрібною помстою за принципову позицію українців щодо зміни регламенту на догоду РФ", - заявив він.


Реклама

17 січня 2019 року повідомлялося, що Росія не відправить свою делегацію до Парламентської асамблеї Ради Європи.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка