Авторизация

У Росії знайшли добровольців: вчитимуть їх дихати рідиною

У Росії знайшли добровольців: вчитимуть їх дихати рідиною

Науковий підрозділ військового відомства РФ заявляє, що знайшов добровольців для випробувань технології рідинного дихання. Коли пройдуть експерименти з людьми, не повідомляється, пише російський пропагандистський ресурс ТАСС.

"Добровольці, які бажають взяти участь у випробуваннях технології рідинного дихання, є, але поки ми працюємо з лабораторними тваринами. Коли конкретно ця технологія буде випробувана на людині, поки говорити рано", - сказали в прес-службі пов'язаного з військовими Фонду перспективних досліджень.


У фонді стверджують, що піддослідна собака витримала на рідинному диханні глибину більше 1 км.

Якщо така технологія буде розроблена, вона дозволить занурюватися і спливати тваринам, в тому числі людині, з позамежних глибин без ранніх і відстрочених побічних ефектів.


Ключовою зараз залишається проблема кесонної хвороби: при швидкому спливанні через швидке зниження тиску  газової суміші розчинені в крові і тканинах організму гази починають виділятися у вигляді бульбашок в кров, руйнувати стінки клітин і кровоносних судин, і блокувати кровотік.


У випадку з рідинним диханням, коли легені заповнюють рідиною, насиченою розчиненим киснем, ця проблема виключається.



Поки що вчені не можуть ідеально підібрати склад рідини, створити технології її введення і виведення, а також забезпечити відведення вуглекислого газу.


Тема рідинного дихання обіграна в фантастичному блокбастері "Безодня" (1989), де на багатокілометрову глибину людина спустився в скафандрі, шолом якого був заповнений рідиною.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?