Авторизация

НАБУ закрило справу про доходи Геращенка: Не можемо перевірити

НАБУ закрило справу про доходи Геращенка: Не можемо перевірити

НАБУ не знайшло ознак злочину в справі про можливе незаконне збагачення депутата Верховної Ради Антона Геращенка і припинило розслідування. Про це повідомляється у відповіді бюро юристам проекту "Тисни" (Bihus.Info), який ініціював перевірку депутата.

Раніше журналісти звернулися до суду за результатами свого розслідування, яке показало, що Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 кв м за ціною близько $3 тис за гроші свого тестя Олексія Шамбура. Також тесть купив автомобіль Hyundai Santa Fe за 1 млн 300 тисяч грн, яким користується Геращенко.


При цьому 62-річний чоловік до 2016 року не отримував доходів, а після 2016-го отримав близько 270 тисяч грн за підприємницьку діяльність і, на думку журналістів, не може сам платити за оренду такої дорогої квартири.

У самого Геращенка в декларації вказано дохід в 100 тисяч грн, і він, як вважають розслідувачі, теж не може оплачувати оренду.


Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити справу за ст.368-2 (Незаконне збагачення) КК. Бюро виконало рішення суду.


Головним аргументом для закриття цієї справи, згідно з відповіддю НАБУ, стала неможливість перевірити доходи тестя депутата, який стверджує, що кошти заощадив в 1991-1996 під час роботи на ТОВ Азов-Бюро, а також отримав спадок.


У бюро пояснили, що автоматизований облік доходів громадян в Україні почали здійснювати в 1998 році, тому "об'єктивно підтвердити або спростувати доходи громадян Даниленка О.І та Шамбура О.М не видається можливим".


Даниленко - власник квартири, яку знімає Геращенко. Сам він живе на околиці столичної Троєщини.








Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?