Авторизация

Президент злиденної Зімбабве полетів до Путіна на люкс-лайнері

Президент злиденної Зімбабве полетів до Путіна на люкс-лайнері

На тлі народних протестів через різкий стрибок цін на паливо в Зімбабве місцевий президент Еммерсон Мнангагва відправився на три дні до російського колеги Володимира Путіна на орендованому Boeing 787 Dreamliner, переробленому в стилі "люкс". Час користування лайнером - $74 тисячі, пише місцевий ресурс NewsDay.

Базова версія цього літака вартістю $225 млн вміщує до 250 пасажирів.


Приватний літальний апарат, яким скористався Мнангагва, обладнаний кухнею, їдальнею, вітальнею, гардеробом, спальнею і навіть ванною кімнатою, а його  місткість скорочена до 40 пасажирів. Тут можна скористатися послугами дворецького.

Ця версія літака гонконгської компанії Deer Jet коштує вже близько $300 млн.














Фото: deerjet.com


В одній з найбідніших країн світу днями почалися масові заворушення і протести через анонсоване підвищення цін на паливо (в 1,5-3 рази). Як вчора писало агентство Reuters, Мнангагва пішов на це "в спробі зупинити поглиблення економічної кризи".


Реклама

Близько 10 років тому зімбабвійський долар припинив існування через жахливу ​​інфляцію: в 2008-му вона 231000000%. Наприклад, о 17:00 банка пива могла коштувати 100 млрд зімбабвійських доларів, а через годину - 150 млрд.


Зімбабве регулярно на голосуваннях в ООН віддає голос за прокремлівські ініціативи. Нещодавно країна підтримала окупацію Криму, проголосувавши проти нової резолюції.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка