Авторизация

Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження проти Луценка

Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження проти Луценка

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди генеральним прокурором України Юрієм Луценком в змові з першим заступником Дмитром Сторожуком. Про це йдеться в рішенні суду по справі N760 / 33606/18 від 10 січня 2019 року.

Згідно з ним, 17 жовтня минулого року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на Луценка і Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину.


Зокрема, заявник стверджує, що Луценко і Сторожук скоїли правопорушення за ст. 27, ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання хабара), ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

СБУ направила звернення в НАБУ - "у зв'язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції".


У НАБУ відзначили, що не знайшли ознак складу злочинів у діях Луценка і Сторожука, тому не будуть вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Після цього заявник звернувся до суду з вимогою внести відомості в ЄРДР.



"Суд прийняв зобов'язати посадову особу НАБУ, не пізніше 24 годин після отримання копії постанови, внести в ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення... почати розслідування і через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам виписку", - говорить рішення суду. Воно оскарженню не підлягає.


Нагадаємо, Луценко призначив Сторожука своїм першим заступником в кінці травня 2016 року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка