Авторизация

"Давав краба": в ДСНС розповіли про порятунок лижника в Карпатах

"Давав краба": в ДСНС розповіли про порятунок лижника в Карпатах

Врятований вчора досвідчений київський гірськолижник Ігор Грищенко, який загубився в Карпатах ще 6 січня, знаходиться в реанімації - його стан стабільний. Про це розповіла прес-секретар ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир, пише  Укрінформ.

Знайшли його тут.


"У нього обмороження кінцівок, лікарі кажуть, що стан стабільний", - сказала вона.

За її словами, коли рятувальники забирали туриста з будиночка лісника в Свалявському районі, він "виглядав бадьоро, посміхався, жартував і давав краба, дякував рятувальникам".


Батир зазначила, що у чоловіка "неабияка сила духу", а протриматися чотири доби в суворому кліматі зимових гір йому допомогли навички виживання в екстремальних умовах і хороше екіпірування.


У Києві Грищенко працює професійним тренером і є президентом Української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.


"У нас не було випадків, щоб після таких довгих пошуків в (зимових) горах людину знаходили живою. Це перший випадок, і ми всі раді, що історія закінчилася хеппі-ендом. Вчора у пошуковиків вже майже не залишалося надії, що турист живий ", - сказала прес-секретар обласного ДСНС.


Вона зазначила, що у лижника, якого 7 січня знайшли в Карпатах замерзлим на смерть, в рюкзаку не було навіть ліхтарика, "тобто, ця людина зовсім не мала уявлення, що таке гори взимку".



6 січня 2019 року в Карпатах біля гори Гемба загубилися п'ятеро туристів, тіло одного з них на наступний день знайшли рятувальники. Трьох врятували. На четвертий день пошуків рятувальники знайшли біля гори Говерла ще одного іноземного туриста, громадянина Словаччини, який заблукав в умовах поганої видимості.


34-річного киянина Ігоря Грищенка знайшли тільки 10 січня: після декількох днів поневірянь в сильні морози, турист зміг дістатися до будиночка лісника і подзвонив рятувальникам, вказавши деякі візуальні орієнтири. Пошукова група знайшла туриста ближче до ночі. Його транспортували в найближчий населений пункт, передавши медикам швидкої допомоги.


Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?