Авторизация

Міноборони РФ просить право збивати пасажирські літаки

Міноборони РФ просить право збивати пасажирські літаки

Міністерство оборони країни-окупанта Росії підготувало проект постанови, що дозволяє збивати пасажирські літаки, які порушили російський кордон. Про це повідомляє  Радіо Свобода.

Документ про порядок застосування зброї і бойової техніки при охороні державного кордону в повітряному просторі РФ опублікували на сайті уряду країни.


"Згідно з проектом постанови, пасажирські літаки, які перетинають кордон Росії, можна буде збивати, якщо вони не реагують на попереджувальні сигнали і попереджувальний вогонь, і якщо при цьому їх політ загрожує масовою загибеллю людей, екологічною катастрофою або нападом на стратегічні об'єкти", - відзначається в повідомленні.

У документі говориться, що російські військові повинні вживати заходів реагування вже в тому випадку, якщо непізнаний літак наблизиться до кордону Росії на відстань менше 50 км.


Військовий літак-порушник наказано примушувати до посадки на російському аеродромі або до виходу за межі повітряного простору Росії, а якщо він не реагує - його наказано збити.


"Ті ж заходи запропоновано застосовувати і по відношенню до цивільних літаків, з тим лише застереженням, що "за відсутності реальної небезпеки загибелі людей і (або) настання екологічної катастрофи зброя і бойова техніка чергових сил на поразку не застосовуються", - уточнюється в повідомленні.



Видання відзначає, що як саме російські військові визначатимуть, чи існує така небезпека, з проекту постанови неясно.


22 грудня 2018 року більше десяти російських винищувачів Су-27 і Су-30 прибули на аеродром Бельбек під Севастополем.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка