Авторизация

У РФ заявили про можливий обмін полонених українських моряків

У РФ заявили про можливий обмін полонених українських моряків

Москва може в цьому році обміняти військовополонених українських моряків на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні. Про це повідомляють Известия з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело.

"Багато що залежить від української сторони, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості. Проте, треба розуміти, що зараз обміняти українських моряків неможливо. Треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін", - сказав співрозмовник.


За його словами, в українських в'язницях сидить досить багато росіян, яких треба звільнити. "Однак до виборів на Україні це навряд чи можливо", - уточнив він.

Співрозмовник припустив, що обмін найімовірніше відбудеться після березня 2019 року.


"Росії ці моряки не потрібні. Але на початку повинен закінчитися судовий процес відповідно до російського законодавства, а вже потім за амністією можуть реалізуватися конкретні обміни", - сказало джерело.


Він підкреслив, що обмін стане можливий, коли українським морякам оголосять реальні терміни.


11 січня адвокат моряків Ілля Новіков заявив, що суд у справах українських військовополонених-моряків почнеться не раніше ніж через рік.


25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста (в міжнародних водах Чорного моря) корабель ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та лягла на зворотний курс, атакували  вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено кількох моряків. Їх з кораблями забрали в Керч, а пізніше відвезли в московське СІЗО. Київ подав заяву до ЄСПЛ, РФ відмахнулася.



Морякам закидають ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону РФ, вчинений групою осіб за попередньою змову, або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування).




Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?