Авторизация

ЄС: Росія повинна негайно звільнити українських моряків

ЄС: Росія повинна негайно звільнити українських моряків

Європейський союз закликає Російську Федерацію негайно звільнити політв'язня Павла Гриба, кримськотатарського активіста Едема Бекірова і всіх захоплених в Керченській протоці українських моряків. Про це йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.

В ЄС нагадали історію затримання Павла Гриба, якого 24 серпня 2017 року вкрали з території Білорусі і заарештували в Росії без будь-яких конкретних звинувачень.


"Європейський союз очікує його негайного звільнення і надання доступу до спеціального медичного лікування, якого він потребує. Українські лікарі повинні мати можливість відвідувати його, поки він знаходиться в ув'язненні, як того вимагає рішення Європейського суду з прав людини", - вказує Косьянчич.

Едем Бекіров, який був затриманий 12 грудня 2018 року під час в'їзду в окупований Росією Крим, також потребує щоденної медичної допомоги, зазначає вона.


Реклама

"Євросоюз знову повторює, що всі незаконно затримані українські громадяни на Кримському півострові і в Росії і члени екіпажу суден, захоплених Росією 25 листопада, повинні бути звільнені негайно. Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні отримати повний, вільний і безперешкодний доступ на Кримський півострів", - підкреслила Косьянчич.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка