Авторизация

Філарет пояснив, коли ПЦУ отримає статус патріархату

Філарет пояснив, коли ПЦУ отримає статус патріархату

Православна церква в Україні набуде статусу патріархату після об'єднання з усією колишньої УПЦ МП і після визнання її автокефалії всім світовим православ'ям. Таку думку висловив почесний патріарх  Філарет на божественній літургії в Михайлівському соборі, передає УНіАН.

"Сьогодні ми визнані як митрополія, тому митрополит Єпіфаній є предстоятелем Київської митрополії, але ми ж патріархат. Хіба ми від патріархату відмовляємося? Не відмовляємося ми від патріархату, він поки що не визнається вселенським православ'ям", - сказав Філарет, і підкреслив, що він переконаний - українська церква свого часу буде визнана як патріархат.


Він зазначив, що в Україні все ще існує Московський патріархат і "треба об'єднатися з ним, але це не так просто". Почесний патріарх переконаний, що справжнє об'єднання буде тоді, коли всі парафії та єпархії Московського патріархату об'єднаються в одну Українську Православну Церкву.
Реклама

"Треба мати мудрість, треба мати терпіння, бути наполегливими і знати дорогу, по якій ми повинні йти. А яка дорога наша? Перше - об'єднати українське православ'я в одну Українську Православну Церкву. Друге - щоб всі православні церкви, не тільки Константинопольський патріархат, а і всі інші визнали автокефалію помісної Православної церкви в Україні", - розповів Філарет.



Також Філарет підкреслив, що є предстоятель Української православної церкви, але він залишається патріархом.


5 січня в Константинополі патріарх Варфоломій  підписав томос про автокефалію для Православної церкви в Україні. 6 січня рукописну версію документа офіційно вручили предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?