Авторизация

Усик про прийняття громадянства РФ: Завжди буду українцем

Усик про прийняття громадянства РФ: Завжди буду українцем

Український боксер і абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик запевнив, що не відмовиться від українського громадянства, незважаючи на пропозиції різних країн, серед яких Росія. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Expres.

"Мав пропозиції від п'яти країн стати її громадянином і виступати за чужі збірні. Росія також в цьому переліку. Але я навіть і не думав відмовлятися від українського паспорта, тому що вважаю себе патріотом своєї країни і щиро бажаю, щоб Україна процвітала. Бог зробив так, що я народився в Україні. Тому завжди буду залишатися українцем", - заявив Усик.


Також боксер сказав, що йому байдужі ті, хто критикував за рішення провести бій в Москві проти Мурата Гассієва. За його словами, їхати в Росію особливого бажання не було, але інакше втратив би можливість завоювати пояса.

"Я поїхав до Москви, щоб стати абсолютним чемпіоном світу. Знаєте, коли Україна заживе добре? Коли кожен чесно і якісно виконуватиме свою роботу. Я поїхав в Росію і сумлінно виконав свою роботу. Нехай чітко виконують свої функції ті люди, які мене критикують. Совість у мене чиста. Я виграв під синьо-жовтим прапором. Дуже люблю рідну Україну. Але про це ніколи не кричу, а мовчки виконую свою місію", - зазначив він.


Українську мову Усик назвав рідною і пообіцяв невдовзі публічно говорити без "суржику", а російську мову боксер використовує в побуті, оскільки виріс в російськомовному регіоні (в Сімферополі - ред.).



Відповів Усик і на питання про те, чи готовий стати прихожанином новоствореної Православної церкви України. "Якщо монахи Києво-Печерської лаври перейдуть до єдиної Української Православної Церкви, то я також зроблю", - сказав він.


Дивіться також: З Новим роком, Україно: Усик привітав зі святом

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?