Авторизация

Порошенко і Парубій візьмуть участь в церемонії вручення томосу

Порошенко і Парубій візьмуть участь в церемонії вручення томосу

5-6 січня спікер Верховної Ради Андрій Парубій і президент Петро Порошенко в Туреччині візьмуть участь в церемоніях підписання та вручення томосу про автокефалію Православної церкви України. Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

Там розповіли, що 5-6 січня українська делегація на чолі з Порошенком і Парубієм здійснить офіційний візит до Туреччини.


Програмою візиту передбачена зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідування Вселенського патріархату і зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

5 січня Порошенко і Парубій візьмуть участь в церемонії підписання томосу і в молитві в патріаршому храмі Св.Георгия. Після цього Варфоломій, митрополит ПЦУ Епіфаній  і президент Порошенко виступлять із заявами.


6 січня Порошенко і Парубій візьмуть участь в церемонії вручення томосу, божественній літургії, яку будуть спільно служити Варфоломій і Епіфаній, а також в церемонії освячення води в затоці Золотий Ріг.



Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В.В.Мурського на Католицькому цвинтарі і візьмуть участь в церемонії освячення води в патріаршому храмі Св.Георгия.


15 грудня на об'єднавчому соборі була заснована Православна церква України. Її очолив єпископ УПЦ КП Епіфаній.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка