Авторизация

РФ хоче ослабити армію Білорусі, щоб легше "заламати": експерт

РФ хоче ослабити армію Білорусі, щоб легше "заламати": експерт

Росія не тільки не хоче організовувати в Білорусі спільне військове виробництво, а й відмовляється поставляти декларованому союзнику сучасне озброєння, щоб послабити армію і позбавити країну можливості самостійно захищатися. Про це білоруський військовий експерт Олександр Алесін заявив виданню  БелаПАН.

"Росії дуже потрібна наша територія, але вони не хочуть надмірного посилення білоруської армії... По-перше, росіяни думають, що коли ми зовсім ослабіємо, то самі запропонуємо їм створити військову базу на своїй території, щоб захищати нас. По-друге, якщо події в Білорусі почнуть розвиватися за українським сценарієм, щоб білоруську армію було легше "заламати", - сказав він, зазначивши, що про останній думають "песимісти".


За його словами, росіяни і самі відчувають економічні труднощі, а тому "не хочуть дарувати ці озброєння". Експерт зазначив, що Росія здійснює "в годину по чайній ложці" не дуже великі поставки озброєння, які "в принципі не змінюють якість білоруської армії". Така ситуація, вважає він, сприяє пошуку інших партнерів і розвитку власного військово-промислового комплексу Білорусі.

Спроби РФ розмістити військову базу в Білорусі він пояснив намірами Кремля не стільки домогтися самого результату, скільки бажанням "застовпити, помітити територію Білорусі як зону виключно російських інтересів".


"База повинна була стати свого роду символом... Це було військово-політичне бажання, щоб показати, хто головніший, старший, і заодно перевірити, наскільки Лукашенко податливий, готовий поділитися своєю владою", - уточнив він.



Алесін зазначив, що, згідно з опитуваннями, 94% громадян "хочуть торгувати, бути номінальними союзниками Росії, але не хочуть в її склад".


Читайте також: РФ під виглядом "інтеграції" проводить анексію Білорусі - Лукашенко

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка