Авторизация

Куди здати ялинку: відкрилися пункти прийому на утилізацію

Куди здати ялинку: відкрилися пункти прийому на утилізацію

У Києві почали працювати пункти прийому новорічних ялинок для подальшої утилізації. Здати ялину або сосну можна в кожному районі столиці. Свою роботу розпочали вже 15 пунктів прийому, повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

"Закликаємо киян не викидати ялинку на смітник, а знайти час і привезти своє новорічне дерево на утилізацію в один з пунктів прийому, який розташований в кожному районі міста. Для того, щоб всі встигли проявити свою екологічну свідомість, пункти прийому почнуть свою роботу вже з 2 січня 2019", - сказав він.


Зібрані в пунктах прийому дерева будуть перероблені на тріску, яку навесні використовують для захисту грунту від перегріву і пересихання лунок вічнозелених рослин.
Реклама

У минулому році на утилізацію кияни принесли більше 10 тис. ялинок, а в 2017 році - 5 тис.



Київський зоопарк у себе в Facebook нагадав, що йому ялинки здавати не потрібно. "Наші ветеринари одноголосно забороняють використання новорічних ялинок в якості підгодівлі для мешканців зоопарку", - подчекрівает прес-служба.


Для вирощування ялинок часто використовуються небезпечні речовини, а після зняття прикрас на ялинці зазвичай залишається досить багато їх фрагментів, небезпечних для тварин, пояснили в зоопарку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?