Авторизация

Меркель поговорила з Путіним по телефону: про що йшлося

Меркель поговорила з Путіним по телефону: про що йшлося

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом країни-агресором РФ Володимиром Путіним 28 грудня знову висловилася за звільнення українських моряків. Про це повідомила в Twitter  представник уряду Німеччини Ульріке Деммер.

"Канцлер Меркель ще раз висловилася за звільнення заарештованих моряків з України в телефонній розмові з президентом Росії Путіним", - сказала Деммер.


Меркель вітала домовленість про встановлення режиму "тиші" в Донбасі, яка була досягнута 27 грудня в рамках тристоронньої контактної групи в Мінську.

Деммер уточнила, під час телефонної розмови обговорювалася також ситуація в Сирії.


28 грудня 2018 року Меркель і президент Франції Емманюель Макрон зажадали від Росії надати всім кораблям безперешкодний прохід через Керченську протоку і негайно звільнити захоплених українських моряків.



25 листопада 2018 року російські окупанти  протаранили буксир і обстріляли малі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпаж з 24 моряків взяли в полон. У 10 областях України після цього було введено воєнний стан.


27 грудня всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка