Авторизация

У Єгипті шукають причетних до підриву автобуса з туристами

У Єгипті шукають причетних до підриву автобуса з туристами

У Єгипті шукають причетних до підриву автобуса з туристами в передмісті Каїра. Відповідне розпорядження генпрокурор країни Набіль Садик віддав в ніч на суботу, 29 грудня, повідомляє Deutsche Welle.

Водій автобуса відхилився від запланованого безпечного маршруту, не повідомивши про це правоохоронним органам. Представник єгипетського МЗС розцінив подію як "боягузливий терористичний акт".


Прем'єр-міністр Мустафа Мадбулі підкреслив, що тероризм існує в усьому світі. На думку глави єгипетського уряду, причин для занепокоєння немає.

"Влада країни активно протидіє радикальним ісламістам, зокрема, бойовикам екстремістського угрупування Хасм і членам ісламістського руху Брати мусульмани, визнаним в Єгипті терористичною організацією. Проте іноземні туристи за майже два роки знову стали об'єктами нападу", - наголошується в повідомленні.


Реклама

Автобус з туристами був підірваний ввечері 28 грудня неподалік від пірамід Гізи в передмісті Каїра. Причиною вибуху стала детонація встановленого на узбіччі саморобного вибухового пристрою. В результаті загинули троє в'єтнамських туристів і гід-єгиптянин, ще 12 осіб отримали поранення.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка