Авторизация

Сущенка помістили в карцер і знущаються - омбудсмен

Сущенка помістили в карцер і знущаються - омбудсмен

Українського політв'язня Кремля, журналіста Романа Сущенкоа російські тюремники помістили в карцер і знущаються над ним. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у себе в Facebook  з посиланням на дружину Сущенко.

Денісова підкреслила, що Сущенко третій Новий рік проведе в російській колонії.


"Його дружина повідомила, що Романа помістили в карцер і відверто знущаються над ним. Співробітники колонії змушують Романа прокидатися раніше за всіх ув'язнених - о 05:00 і вилучають постіль. І це нелюдське поводження з нашим Романом відбувається напередодні новорічних свят", - зазначила Денісова.
Реклама

Вона звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяні Москальковій з вимогою негайно з'ясувати підстави приміщення Сущенка в карцер і вжити необхідних заходів по відновленню порушених прав українця.



30 вересня 2016 року в Москві ФСБ незаконно затримала власкора ІА Укрінформ у Франції Романа Сущенка. Йому пред'явили звинувачення в "шпигунстві" і заявили, що журналіст - "співробітник ГУР". В українській розвідці це спростували. Російські прокурори вимагали для нього 14 років в'язниці, і 4 червня 2018 року суд виніс вирок - 12 років колонії суворого режиму. Під час "останнього слова" Сущенко не визнав провину. 8 жовтня його етапували. Він розраховує на обмін і не проти просити про помилування.


28 грудня 2018 року повідомлялося, що сім'я Сущенко отримала право на довгострокове побачення з ним в січні 2019 року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?