Авторизация

Експерти прогнозують ескалацію агресії РФ проти України

Експерти прогнозують ескалацію агресії РФ проти України

Більшість опитаних експертів прогнозують подальшу ескалацію агресії Росії проти України. Про це свідчать дані експертного опитування Фонду Демократичні ініціативи.

Згідно з опитуванням, думки респондентів розійшлися щодо підтримки України її партнерами. "Майже однакова кількість експертів висловила протилежні думки щодо того, чи буде Україна надалі мати підтримку своїх ключових зовнішньополітичних партнерів", - зазначається в повідомленні.


У цих умовах експерти радять, перш за все, сконцентруватися на боротьбі з корупцією всередині країни, подальшому посиленні обороноздатності держави шляхом реформування відповідних відомств і пошуку джерел фінансування, завершити реформу судової системи та формування антикорупційного суду, а також докладати зусиль для економічного зростання.

Експерти також прогнозують, що події суспільно-політичного життя в Україні в 2019 році в основному будуть визначатися президентськими і парламентськими виборами.


Більшість експертів вважають, що вибори будуть супроводжуватися політичною нестабільністю, загостренням боротьби між партіями та окремими фракціями політичних еліт.



Експертне опитування "2018 рік у оцінках експертів" було проведено фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва 15-21 грудня. Опитування мало на меті з'ясувати думки та оцінки експертів щодо основних підсумків 2018 року для України і прогнозів на наступний рік. Загалом було опитано 67 експертів.


Важливою позитивною подією 2018 року в Україні експерти назвали процес створення єдиної помісної православної церкви.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка