Авторизация

Кабмін підтримав заборону на використання диких тварин у цирках

Кабмін підтримав заборону на використання диких тварин у цирках

Кабінет міністрів підтримав пропозицію Міністерства екології та природних ресурсів заборонити використовувати в цирках диких тварин. Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

Тепер цей проект закону зі змінами до Кодексу про адмінпорушення та Кримінального кодексу повинні розглянути у Верховній Раді.


Запропоновані зміни до законодавства передбачають таку заборону з перехідним періодом в п'ять років. За цей час повинні розробити механізм передачі диких тварин в природно-заповідний фонд.
Реклама

Глава Мінприроди  Остап Семерак підкреслив, що в один день заборонити використання тварин неможливо - потрібно подумати, що з ними буде далі, хто їх потім буде утримувати і годувати.



Зміни також передбачають поділ компетенцій: порушеннями щодо диких тварин повинні займатися в Державній екологічній інспекції, а домашні і бездомні тварини - в компетенції Нацполіції.


10 грудня повідомлялося, що спецкомісія Мінприроди оглянула диких тварин в приватному зоопарку в Покровську Донецької області, умови утримання яких раніше стали об'єктом критики зоозахисників. Під час перевірки були зафіксовані порушення умов утримання диких тварин у неволі, власника звіринця притягнули до адміністративної відповідальності.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка