Авторизация

Грузинська православна церква підтримує автокефалію для України

Грузинська православна церква підтримує автокефалію для України

27 грудня на засіданні Синоду Грузинської православної церкви священики обговорювали питання України: за словами членів Синоду, українську автокефалію в ГПЦ мають намір підтримати, але офіційне рішення з цього приводу буде озвучено пізніше - слідом за Вселенським патріархатом. Про це повідомляє Грузія Онлайн.

Після закінчення засідання Синоду архієпископ Зосим Цілканської і Душетської єпархії заявив, що Священний Синод поки утримався від прийняття конкретного рішення з приводу України - вирішили почекати оприлюднення постанови Вселенського патріарха. За його словами, Грузинська православна церква, імовірно, підтримає автокефалію Української православної церкви, проте остаточне рішення буде відомо пізніше.


"У січні буде оприлюднено постанову Вселенського патріарха і наша церква прийме рішення після. Зараз ми утрималися. Грузинська церква підтримає автокефалію Української православної церкви", - заявив архієпископ Зосим.

15 грудня 2018 року на об'єднавчому соборі було засновано єдину автокефальну Православну церквц України, яку очолив митрополит Епіфаній.


Реклама

Томос про автокефалію Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримає 6 січня з рук Вселенського патріарха Варфоломія  в Стамбулі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?