Авторизация

Воєнний стан в Україні закінчився - Порошенко

Воєнний стан в Україні закінчився - Порошенко

Режим воєнного стану в десяти областях України, який діяв 30 діб, продовжувати не будуть. Сьогодні о 14:00 він закінчився, заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"Сьогодні о 14:00 закінчується воєнний стан. Це моє принципове рішення, воно засноване на аналізі всіх складових поточної ситуації безпеки в державі. І незважаючи на те, що ситуація навколо України не дуже змінилася", - сказав президент.


Порошенко пояснив, що вирішив не продовжувати режим воєнного стану, тому що є загроза прямої військової агресії і наступу на демократичні права і свободи громадян: "Я хотів би підкреслити, що нікуди не поділася російська загроза. І, можливо, якби не вибори, ми б попросили Верховну Раду продовжити воєнний стан".

Глава держави заявив, що захист демократії не менш важливий, ніж захист територіальної цілісності, тому вибори в Україні, як і заплановано, пройдуть 31 березня 2019 року.


Порошенко зазначив, що воєнний стан ніяк не відбився на цивільному житті - головне навантаження взяли на себе військові. Також він визнав, що не все вдалося - 24 захоплених Росією моряка до сих пір не повернулися додому.



26 листопада 2018 року парламент схвалив введення ВС на місяць в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям. "За" проголосували 276 депутатів. Пізніше президент підписав цей документ.


Воєнний стан діяв у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. ЗСУ провели масштабні збори резервістів і військовозобов'язаних.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?